به گزارش سرویس اجتماعی خط فارس،سردار یداله بوعلی فرمانده سپاه فجر استان فارس در نشست خبری گام نهایی عملیات بزرگ مرمت و بازسازی یکهزار باب منزل محرومین که به همت سپاه فجر فارس، شهرداری و شورای اسلامی شهر شیراز، بهزیستی و کمیته امداد فارس برگزار شد، با اشاره به اینکه حضور امروز دستگاهها بر اساس دستورالعمل نیست و این حضور براساس ابتکار و هم افزایی است، گفت: حضور دستگاهها کاری کاملا ابتکاری و حاصل همافزایی شورا، شهرداری، سپاه، بهزیستی، قرارگاه احمد بن موسی (ع) و کمیته امداد است که گره ای از شهر شیراز باز شود و قطعا در کنار هم قرار گرفتن ضمن اینکه وحدت رویه ایجاد میشود منجر به تسریع در حل مشکلات و حل کامل آن خواهد شد که اقدام امروز مصادیق متعدد با سایر ادارات نیز دارد.
اقدامات محرومیت زدایی با محوریت شهرداری است
وی با اشاره به اینکه اقدامات محرومیت زدایی با محوریت شهرداری است و بقیه ادارات درحد توان کمک خواهند کرد، افزود: سه قرارگاه در استان فارس در حال محرومیت زدایی هستند که اولین آن قرارگاه محرومیت زدایی استان به ریاست استاندار برای شهرستانهای استان فارس بجز شهر شیراز، قرارگاه پیشرقت و آبادانی که در شش شهرستان و هر شهرستان یک دهستان هدف قرار دارد که در شهرستان ممسنی، کوهچنار، استهبان، خفر، خرمبید و اقلید فعال هستند و قرارگاه سوم قرارگاه صیانت از سومین حرم اهل بیت است که ریاست آن استاندار و تحت قرارگاه احمدبن موسی مختص شهر شیراز است.
فرمانده سپاه فجر فارس ادامه داد: یکی از کارهای که در سطح شهر شیراز از سال گذشته شروع شده است ساخت مسکن است، همچنین برای اولین بار در شیراز توسط شورا و شهرداری موضوع محرومیت زدایی به صورت خاص و ویژه تحت عنوان یک راهبرد در دستور کار قرار گرفته که به صورت خرد در مسائل ورود پیدا کرده و در شمار اقدامات قابل تحسین است و این وجه متمایز شهردای کلانشهر شیراز نسبت به دیگر کلانشهرهای کشور است.
سردار بوعلی با اشاره به اینکه یکمیلیون متر مربع آسفالت را برای ۹۹ روستای شیراز درحال انجام است، افزود: این حجم از آسفالت با همکاری دیگر دستگاهها صورت پذیرفته که در استان هم حدود دو برابر این رقم در حال انجام است.
وی در خصوص بحث مرمت مسکن محرومین نیز ابرازداشت: سال گذشته مرمت یکهزار واحد مسکونی به شورای شهر پیشنهاد دادیم که بعد از تصویب با اعتبار هر واحد صد میلیون تومان در دستور کار قرار گرفت که اکنون ۷۰۰ واحد آن به اتمام رسیده و ۳۰۰ واحد باقی مانده درحال مرمت است و خبر خوش اینکه هزار واحد دیگر نیز در این طرح پیشبینی شده است.
فرمانده سپاه فجر فارس با اشاره به راهاندازی ۱۵۲ کارگاه اشتغال خانگی در محلات کم برخوردار، عنوان کرد: توزیع لوازم التحریر، جهیزیه، کمکهای اجتماعی، راه اندازی کارگاههای اشتغالزایی خانگی در محلات کم برخوردار انجام شده و این کمکها هنوز ادامه دارد، همچنین ساماندهی معتادین متجاهر که جزو ماموریت ما نیست، اما تلاشمان اختصاص یک مکان با شیوه ترک متفاوت و توانمندسازی فرد معتاد بود که این کار پیش بینی شد و در حال انجام است تا یک شهر سالم داشته باشیم.
سردار بوعلی در پایان ابراز امیدواری کرد که این همراهی در شهر شیراز به الگویی برای همه کشور بدل شود.
زوایای محرومیت به خوبی تعریف نشده است
محمد حسن اسدی شهردار کلانشهر شیراز نیز با اشاره به اینکه برای نخستین بار در کشور کمیسیون محرومیت زدایی در شورای شهر تشکیل شد که در ابتدا دادههای خاصی نداشتیم و قرارگاه احمد بن موسی (ع) کمک زیادی در این باره به ما کرد، گفت: در محلات شیراز فقر و عدم برخوداری بسیار زیاد است که در همین راستا ۴۰ محله با ۷۷ پروژه به ارزش ۵۱۰ میلیارد تومان در سال گذشته احصا شد و طی دو هفته گذشته ۴۷ پروژه از مجموع این پروژهها به ارزش ۲۵۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید که بودجه آن از ۳ درصد از بودجه کل عمرانی شهرداری در برنامه شیراز ۱۴۰۴ صرف محرومیت زدایی شده است.
اسدی با اشاره به اینکه هیچ پروژه تعطیل و نیمه تعطیلی امروز در شیراز نداریم ابرازکرد: در مجموعه شهرداری شیراز به دور از گرایش خاص سیاسی، نگرشی جز کار و تلاش نداریم و متاسفانه زوایای محرومیت به خوبی تعریف نشده است.
همکاری ویژه سپاه فجر در موضوع اشتغال و کارآفرینی
مرتضی موصلی مدیرکل کمیته امداد فارس نیز در ادامه این مراسم به موضوع مسکن مددجویان تحت پوشش اشاره و از رویکردهای تحولی سپاه فجر استان سخن گفت و افزود: سپاه فجر، همکاری ویژهای در موضوع اشتغال و کارآفرینی با کمیته امداد دارد.
موصلی ادامه داد: مسکن، یکی از مهمترین نیازهای جامعه هدف کمیته امداد است که تلاش خوبی با استفاده از ظرفیت بسیج سازندگی طی سالهای اخیر انجام شده است و در این راستا سال گذشته ۱۲۰۰ واحد عمدتا در شهرهای کوچک و روستاها در دستور کار قرار گرفت که ۴۸۰ واحد مورد بهره برداری قرار گرفت.
وی در خصوص دستور کار این جلسه نیز گفت: با همکاری سپاه فجر، قرارگاه احمد بن موسی (ع)، بهزیستی، شهرداری و شورای شهر مرمت یک هزار باب منزل محرومین از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت.
دستورکار محرومیت زدایی با یک اندیشه عمیق در مدیریت شهری
سیده مریم حسینی، رئیس کمیته محرومیت زدایی شورای اسلامی شیراز نیز در این مراسم بیان کرد: بهمن ماه سال گذشته کار محرومیت زدایی با یک اندیشه عمیق در مجموعه مدیریت شهری کلانشهر شیراز در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به مهمترین اقداماتی که امسال در دست پیگیری و اجرا و قرار گرفته؛ پیگیری درمانگاههای ناتمام در شهر، تامین مسکن افراد بی بضاعت، راهاندازی مجتمع شوق زندگی، انعقاد تفاهم نامههای مشترک با دستگاههای اجرایی، بازدید مستمر از پروژهها، اختصاص ۳۰۰ میلیارد بودجه برای ۱۰۱ پروژه عمرانی، ورود به بحران سالک و… از مهمترین اقدامات سال گذشته عنوان کرد.
حسینی با بیان اینکه سند محرومیت زدایی شهر شیراز با کمک دادههای سپاه تدوین شده است، به اهداف بلند مدت محرومیت زدایی کلانشهر شیراز هم اشاره و از بین بردن موانع حقوقی و اجتماعی و ایجاد همبستگی بین دستگاهها را از مهمترین این برنامهها برشمرد.
وی با بیان اینکه ناچاریم که به اقتصاد پایدار شهر هم توجه ویژه کنیم و در این راستا ضرورت دارد جذب خیرین در دستور کار قرار گیرد، گفت: اگر قرار است شیراز در تراز سومین حرم اهل بیت (ع) قرار گیرد، باید دیدگاه مذهبی هم اعمال شود.
نگاه مثبت و فرهنگ کمک به محرومین در شهرداری جاری است
سرهنگ مجید علیپور جانشین فرمانده سپاه فجر فارس در قرارگاه احمد بن موسی (ع) نیز در ادامه این مراسم بیان کرد: این قرارگاه در چند حوزه از جمله فنی و عمرانی (مسکن، گلزار شهدا، بهسازی معابر روستایی، خانه عالم و …)، اشتغال (احداث کارگاههای اشتغال، امنیت غذایی و موضوعات اجتماعی)، معتادین متجاهر و … در حال فعالیت است.
سرهنگ علیپور ادامه داد: یکی از مراکز آموزشی در اختیار سپاه فجر فارس با تغییر کاربری به مرکز جمع آوری معتادین با استفاده از به روزترین شیوههای ترک اعتیاد تبدیل شده که فاز نخست این مرکز با ظرفیت بیش از ۲۰۰نفر در حال فعالیت است.
وی که معتقد است نگاه مثبت و فرهنگ کمک به محرومین در شهرداری شیراز جاری است، عنوان کرد: در این راستا سال گذشته تفاهمههایی منعقد شد.