به گزارش علم و فناوری از شیراز، هوش مصنوعی تقریباً در تمام جنبههای این حوزه، از طراحی دکوراسیون گرفته تا انتخاب مکان ساخت ساختمان به طور گستردهای اثر دارد. افراد شاغل در این حوزه از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به ساخت و ساز ساختمان، شبیهسازی دکوراسیون و ساختمان، نظارت بر معیارها […]
به گزارش علم و فناوری از شیراز، هوش مصنوعی تقریباً در تمام جنبههای این حوزه، از طراحی دکوراسیون گرفته تا انتخاب مکان ساخت ساختمان به طور گستردهای اثر دارد.
افراد شاغل در این حوزه از هوش مصنوعی برای تجزیه و تحلیل دادههای مربوط به ساخت و ساز ساختمان، شبیهسازی دکوراسیون و ساختمان، نظارت بر معیارها و استاندارها، آموزش کارگران در محل ساخت و ساز ساختمان یا کارکنان طراحی دکوراسیون و موارد دیگر استفاده میکنند که منجر به کاهش هزینهها، بهبود کارایی و افزایش نوآوری میگردد.
نمونههایی از استفاده هوش مصنوعی در صنعت دکور و ساختمان
از هوش مصنوعی در حوزههای مختلفی میتوان استفاده کرد که در ادامه به برخی از مهمترین آنها اشاره میکنیم و توضیحات لازم پیرامون آنها را بیان میکنیم:
مراحل پیش ساخت ساختمان و دکور
پیش طراحی
این مرحله شامل تعیین کانسپتهای قابل استفاده در طراحی، برنامهریزی اولیه پروژه، توسعه پروژه و مطالعات امکانسنجی است. تیم پروژه معمولاً با تعیین کانسپتهای ساختار طراحی کارش را شروع میکند، تجزیه و تحلیل سایت را برای شناسایی موانع موجود انجام میدهد و برنامهای برای رفع آنها تعیین میکند. این مرحله همچنین شامل تعیین محدوده و بودجه تقریبی پروژه ساختمان یا دکوراسیون است.
هوش مصنوعی در مرحله برنامه ریزی و توسعه پروژه پیش طراحی یا اولیه برای مطالعات امکانسنجی برای تعیین اینکه آیا یک پروژه قابل اجرا است یا خیر، مفید است. ریسکها را میتوان با دادههای مختلفی از جمله دادههای مالی و بازار شناسایی و تجزیه و تحلیل کرد. تجزیه و تحلیل ریسک میتواند تصمیمگیری در مورد ادامه پروژه یا قطع آن را برای شما آسانتر کند. هوش مصنوعی در این مرحله ابزار قدرتمندی است، زیرا دقت بالایی دارد و خطای آن بسیار کم است.
تدوین اسناد ساخت و ساز
این مرحله شامل تدوین اسناد نهایی ساخت و ساز شامل نقشه های دقیق ساخت و ساز، مشخصات محصولات قابل استفاده در ساختمان و اسناد قرارداد است. نهاییشدن برنامه زمانبندی ساخت و ساز میتواند روند تکمیل پروژه و زمان تقریبی موردنیاز برای هرکدام را به طور تقریبی مشخص کند.
ابزارهای مبتنی بر هوش مصنوعی میتوانند برای خودکارسازی فرآیند استخراج، تجزیه و تحلیل و پردازش داده ها اسناد ساخت و ساز استفاده شوند. در ادامه به یکی از کاربردهای این ابزارها در تعیین متریال مورد استفاده در دکور ساختمان اشاره میکنیم:
انتخاب مواد موردنظر برای استفاده در دکوراسیون
مشتریان مختلف تمایل به استفاده از مواد و متریالهای مختلف به عنوان کفپوش، لمینت یا دیگر اجزای دکور ساختمان خودشان دارند. بسیاری از آنها میخواهند که طرح موردنظر خودشان را با این متریال هماهنگ کنند و قبل از استفاده، مدلی از ترکیب آنها را ببینند.
یکسری از نرم افزارها و اپلیکیشن ها مانند نرم افزار حرفه ای دکویاب به سازندگان دکوراسیون اجازه میدهد تا بتوانند این درخواست مشتریان را به خوبی برآورده کنند. در واقع مشتریان میتوانند در داخل این برنامه، طرح و متریال موردنظر خودشان برای کفپوش یا لمینت را انتخاب کنند و قبل از استفاده ترکیب آنها را ببینند. به این صورت میتوانند متوجه شوند که آیا طرح و متریال موردنظر با یکدیگر همخوانی دارد یا نیاز به تغییر آن وجود دارد.
طراحی دکور و ساختمان
هوش مصنوعی با کمک به افراد و شرکتها در بهبود و سرعتبخشیدن به فرآیند طراحی دکور و ساختمان، مزایای قابل توجهی را در این حوزه برای آنها به ارمغان میآورد.
هوش مصنوعی میتواند به معماران و مهندسان کمک کند تا رندرهای طراحی را سریعتر ایجاد کنند. با هوش مصنوعی مولد، آنها همچنین امکان کشف ایدههای جدید را دارند. علاوه بر این، هوش مصنوعی اجازه میدهند تا طراحان دکوراسیون بتوانند دکور را به صورت سهبعدی طراحی کنند.
این موارد به افراد کمک میکند تا بتوانند در زمان و هزینههای خودشان صرفهجویی قابل توجهی انجام دهند. ابزارهای هوش مصنوعی همچنین میتوانند مشکلات طراحی را با تجزیه و تحلیل دادههای فعلی و تاریخی شناسایی کنند و قبل از به اجرا درآوردن طراحی آنها را نمایش دهند تا مهندسان بتوانند قبل از اجرا، مشکلات را بشناسند و اقدامهای لازم برای رفع آنها را انجام دهند.
شبیهسازی دکور و ساختمان
هوش مصنوعی نقش مشابهی در شبیهسازی ایفا میکند. ظرفیت هوش مصنوعی برای مدلسازی سازهها و سناریوهای دنیای واقعی به معماران و مهندسان اجازه میدهد تا طرحهای ساخت و ساز را آزمایش کنند تا نحوه مقاومت و دوام یک سازه در شرایط مختلف را مورد ارزیابی قرار دهند.
استفاده از هوش مصنوعی در مدلسازی و شبیهسازی، دست اندرکاران صنعت ساختوساز و دکوراسیون را قادر میسازد تا بررسی کنند که چگونه تغییرات در طراحی، مواد یا روشها بر نتایج تأثیر میگذارد. در نتیجه، استفاده از هوش مصنوعی در مدلسازی میتواند در مقایسه با روشهای قدیمی که بر تجزیه و تحلیل دستی و دادههای کمتر متکی است، راحتتر باشد و سرعت این کار را بیشتر کند. در ادامه به دو مورد از کاربردهای این مدلسازی در حوزه دکور را به شما توضیح میدهیم:
برشدادن ورقهای MDF موردنیاز در صنعت دکوراسیون
افراد شاغل در حوزه دکوراسیون از ورقهای MDF بسیار زیاد استفاده میکنند تا بتوانند دکور ساختمانهای مختلف را آماده کنند. اما این افراد در هنگام برش، نمیتوانند به صورت دقیق مشخص کنند که چه مقدار ورق نیاز دارند و میزان پرتی آن به طور دقیق چقدر است. این موضوع باعث میشود تا میزان زیادی از ورقهای MDF آنها در طول ماه هدر برود و هزینه اضافی زیادی برای آنها به بار بیاید.
برخی از اپلیکیشنهای دارای امکانات هوش مصنوعی مانند اپلیکیشن دکویاب، به افراد شاغل در این حوزه امکان میدهد تا بتوانند این ورقها را به صورت شبیهسازیشده برش بزنند و شکل آنها را پس از برش مشاهده کنند. همچنین این برنامه میزان پرتی ورقها را پس از برش به صورت دقیق به سازندگان دکوراسیون، اعلام میکند تا بتوانند هزینههای تامین ورقها را به صورت دقیقتری مدیریت کنند.
مشاهده نحوه قرارگیری و ترکیب وسایل مختلف قبل از ایجاد یک دکور
بسیاری از مشتریان به هماهنگبودن دکوراسیون با وسایل موجود خودشان اهمیت زیادی میدهند. همین موضوع باعث میشود تا قبل از انتخاب دکور یا سفارش به فرد اجراکننده دکور، دوست دارند که بتوانند دکور ساختمان را پس از قرارگیری وسایل مشاهده کنند. برخی پلتفرم ها و سایت ها مانند سایت دکویاب به شما این امکان را میدهد تا بتوانید این درخواست را برای مشتریان انجام دهید و نیاز آنها را برآورده کنید.
در واقع این اپلیکیشن قسمتی به نام واقعیت مجازی دارد. این بخش به افراد مختلف اجازه میدهد تا بتوانند یک وسیله را انتخاب کنند و آن را در یک دکوراسیون خاص مشاهده کنید و در صورت نیاز دکور را تغییر دهید یا وسیله موردنیاز را عوض کنید. به این صورت میتوانید مشتریان بیشتری داشته باشید که رضایت بیشتری از کار شما دارند و شما را به دیگران برای آمادهسازی دکوراسیون معرفی میکنند.
آنالیز بازار
تجزیه و تحلیل بازار ساختمان و دکوراسیون حوزه دیگری است که هوش مصنوعی بر آن تأثیر میگذارد. شرکتهای طراحی و شرکتهای ساختمانی میتوانند از هوش مصنوعی برای جمعآوری اطلاعات در مورد تقاضا برای عناصر طراحی، ویژگیهای ساختمان و وسایل و همچنین هزینهها و قیمتهای فروش بهره ببرند. این کار به افراد شاغل در این حوزه امکان میدهد تا بتوانند خدمات خودشان را متناسب با منطقه و نیاز افراد موجود در آن منطقه تنظیم کنند.
مدیریت قوانین و استاندارهای اثرگذار بر صنعت ساختمان و دکوراسیون
هوش مصنوعی همچنین به شرکتهای ساختمانی کمک میکند تا قوانین و الزامات پیچیدهای را که بر طراحی و نقشههای ساختمانی آنها تأثیر میگذارد را به خوبی مدیریت کنند.
مدیریت پروژه
هوش مصنوعی در حال حاضر جزء اصلی اکثر نرمافزارهای مدیریت پروژه است که به کارکردهایی مانند اولویتبندی وظایف، زمانبندی، برآورد هزینه، تخصیص منابع و مدیریت ریسک کمک میکند. ابزارهای هوش مصنوعی دادهها را برای یافتن الگوها مورد بررسی قرار میدهند و سپس توصیه هایی را بر اساس تحلیل این دادهها ارائه میکنند.
نظارت بر روند کار در کارگاه ساختمانسازی و دکوراسیون
هوش مصنوعی همچنین مزایای قابل توجهی در نظارت و اندازهگیری پروژههای ساختمانی دارد. شرکتهای ساختمانی میتوانند از دوربینها در محل برای نظارت بر کارگاهها، اندازهگیریها و نظارت بر پیشرفت ساختمان استفاده کنند. سپس ابزارهای هوش مصنوعی می توانند تصاویر را تجزیه و تحلیل کنند تا پیشرفت پروژه را براساس استاندارها به شما بگویند و پیشنهادهای مناسبی برای بهبود روند ساخت به شما بدهد.
همچنین هوش مصنوعی میتواند در این حوزه به افزایش ایمنی کمک زیادی کند. شما میتوانید با قراردادن سنسورهای مختلف در کارگاه، روند کار در این مکانها را مورد ارزیابی قرار دهید و خطرهای موجود را بهتر بشناسد و در سریعترین زمان ممکن آنها را رفع کنید.
آموزش افراد شاغل در حوزه دکور و ساختمان
شما از هوش مصنوعی میتوانید استفاده کنید تا برنامههای آموزشی متفاوتی برای افراد خودتان که در کارگاهها کار میکنند، تدوین کنید. هوش مصنوعی به شما کمک میکند تا بتوانید فرآیند آموزش را جذابتر کنید تا افراد تمایل بیشتری برای شرکت در آنها داشته باشند. با بهبود روند فرآیندهای آموزش، شما نیروهای قویتری خواهید داشت که با دقت و کارایی بیشتر کار خواهند کرد. این موضوع سبب میشود تا هزینههای شما به طور چشمگیری کاهش پیدا کند و بازدهی کار نیروهای شما نیز افزایش قابل توجهی داشته باشد.
ظهور هوش مصنوعی؛ انقلابی در حوزه دکور و ساختمان
ظهور هوش مصنوعی باعث شد تا فرآیندهای مورد استفاده در حوزه دکور و ساختمان دستخوش تغییرات بسیاری شود و سرعت و بازدهی این فرآیند به طور چشمگیری افزایش یابد. ابزارهای هوش مصنوعی افراد شاغل در این حوزه را قادر میسازد تا بتوانند راحتتر طراحی دکور و ساختمان را انجام دهند، کارهای مربوط به تدوین اسناد را سریعتر به انجام برسانند، طرحهای دکوراسیون و ساختمان و هماهنگی آنها و متریال مورداستفاده را قبل از استفاده به طور دقیق مشاهده کنند و میزان هزینههای خودشان در این حوزه را به طور قابل توجهی کاهش دهند. بنابراین میتوان گفت ظهور هوش مصنوعی و استفاده از آن در صنعت دکور و ساختمان باعث بروز انقلابی در این حوزه گشته است.
انتهای پیام/